WordPress på Google Cloud Platform

Der er rigtig mange gode grunde til at det er en god idé at hoste dine WordPress sites hos Google. Ellers nærmere bestemt på Google Cloud Platform (GCP) I denne artikel kan du læse om fordele og ulemper ved at hoste WordPress på Google Cloud Platform, og om hvorvidt du skal gøre det selv eller bruge en managed service som fx. Skywalkr.

WordPress på Google Cloud  – Gør det selv

Vil du selv give dig i kast med at installere og konfigurere WordPress hos Google skal du være teknisk velbevandret, eller være meget åben for at lære nyt omkring cloud computing, og at arbejde med consolen på din computer. Google Cloud Platform henvender mest til system administratorer mere end udviklere, og der er rigtig mange ting der kan og bør sættes op for at få det til at køre optimalt. Er du mere udvikler end server ekspert, kan Digital Ocean være et mere oplagt valg.

Men skal det være hos Google skal du sørge for at få styr på Backup, sikkerhed og firewall, databaser, php versioner og phpmyadmin.

WordPress på Google Cloud – Managed

Du kan også vælge den nemme managed løsning som fx Skywalkr tilbyder. Her får du alle fordelene på Google Cloud Platform men intet af besværet. Du kan vælge både shared hosting så omkostninger er lave, eller VPS hvor du får din egen virtuelle server med de resurser du har brug for.  Skywalkr sørger for at konfigurationen hos Google er bedst mulig ift. sikkerhed og hastighed, ved at vi installerer bland andet nginx, som har en mærkbare positiv effekt på loadhastigheden.

Derudover tilbyder Skywalkr dynamisk styring af php versioner som ved at søge den nyeste og bedst kompatible version også giver ekstra hastighed, du kan tilmed have flere sites / applikationer på den samme server med forskellige php versioner. Derudover er prisen fast, så du ikke får en overaskelse på regningen fra Google ift. resourceforbrug.

Fordele ved Google Cloud

Det største fordel er helt klart den overordnede tårnhøje kvalitet at Google hardware og software, ingen Danske hosting udbydere er noget nær det samme niveau.

Du kan regne med en oppetid som ligger meget tæt på 100%. Sikkerheden er også på et andet niveau. fx. har Google Cloud Platform mere end 500 fuldtidsansattte sikkerhedeksperter.

Skaleringsmulighederne er uden ende, da Google Cloud Platform  kan håndtere selv de største og mest komplekse setups.

Hastighedsmæssigt er Google også helt i top, måske ikke sammenlignet med de andre Cloud Hosting Udbydere. Men kommer du fra en mindre Dansk udbyder og især fra lavpriswebhoteller vil du se en markant hastighedsforbeding.

SEO mæssigt er det en fordel i og med loadhastigheden bliver forbedret, men der er ikke nogen direkte fordel ved at det hos Google frem for en tilsvarende setup andetsteds. Ikke officielt ihvertfald.

Ulemper ved Google Cloud

Det primære ulempe du skal være særlige opmærksom på hos Google er at PHP mails ikke er tilladt. WordPress sender som default alle system mails direkte via serveren (PHP mail), så brugeroprettelse og reset passwords mails vil ikke blive sendt, og det vil også gælde for plugins som fx. en simpel kontaktformular.

På en måde er det godt da PHP mails bliver benyttet i høj grad af spammere, og er mere usikkert generelt og ift. mail leveringssikkerhed. Derfor er det i sig selv, uanset platform, godt at ændre mailafsendeseles metoden på serveren fra PHP til SMTP, og dette kan blandt andet gøre smart og gratis via Google eget API.

Prisen for at hoste WordPress hos Google er ikke høj, faktisk er Google billigere end Amazon og Azure, men en ulempe hvis du selv står for det hele er at prisen kan være dynamisk ift. resurseforbrug dvs. dine hostingomkostninger er variable og ikke faste.

Det er ikke nemt at opsætte og konfigurere en Google Cloud løsning ordenligt, og der er en del faldgrupper ift. dette.

Konklusion

Det er absolut anbefaledesværdig at hoste WordPress i Google Cloud sammenlignet med andre hostingudbydere men det et teknisk krævende selv for udviklere at sætte det fornuftigt op.

Hvis du nemt og hurtigt vil have dine WordPress sites kørende i Google Cloud, kan du bruge en managed hostingløsning der bygger oven på Google Cloud som fx. Skywalkr.