Send WordPress-mails med Google via SMTP
Der er to mulige forklaringer på, hvorfor WordPress emails ikke bliver modtaget korrekt. Den ene er, at WordPress sender mails ved hjælp af PHP, hvilket mange hostingvirksomheder ikke er konfigureret til at bruge.
Den anden, og måske vigtigste forklaring skal findes hos modtageren. Email-udbydere ser ofte WordPress-mails som spam og sender dem i spamfiltret, hvis de overhovedet når så langt. Fx hvis din email-server er gmail.com, men din mail påstår at være sendt fra dit site-domæne, så kan dine mails blive blokeret, før det overhovedet har nået spamfiltret.
SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) vil løse de problemer ved at ændre måden mails bliver sendt på og validere dem, hvilket vil øge chancen for at de bliver modtaget korrekt.
Muligheder for SMTP
Der findes flere måder at sende mails via SMTP på:
Gmail eller G Suite: Virker med Google emails. Servicen gør det mere sikkert og kræver ikke abonnement.
Mailgun: Virker med alle mails. Det er mere sikkert til gengæld kræver det abonnement.
SendGrid: Virker med alle mails. Det er mere sikkert til gengæld kræver det abonnement
Andre SMTP-klienter: Virker med alle mails. Det er mere sikkert til gengæld kræver det ikke abonnement.
Vi anbefaler, at du bruger Gmails service til at sende emails fra dit WordPress site, hvis du kun skal sende WordPress notifikationer. Skal du til gengæld sende nyhedsbreve ud fra dit WordPress site, så er det bedre at bruge MailGun eller SendGrid.
Hvordan du sætter SMTP op med Google
Google er i sig selv gratis, alligevel anbefaler vi, at man bruger den betalte Google Apps for Work for at optimere modtagelsen af emails. Med det betalte abonnement Google Apps for Work kan du desuden bruge dit eget domænenavn. Hvis du allerede har gjort det eller ikke ønsker at bruge Googles betalte services, så kan i helt korte træk følge disse forsimplede trin.
1. Installér og aktivér WordPress-plugin’et WP Mail SMTP.
2. Gå ind i Google APIs og start et nyt projekt. Her skal du konfigurere API til at styre de emails der bliver sendt via plugin’et.
3. Gå derefter ind i din nyoprettede API og skab de oplysninger, du skal bruge til at forbinde API med plugin’et.
4. Til sidst skal du bruge de oplysninger, som du netop har skabt og sætte dem ind i plugin’et.
5. Du er nu forbundet WordPress med din Gmail, og det er en god idé at teste, om det virker, hvilket WP Mail SMTP også giver dig mulighed for.
Det her er som sagt en meget forsimplet manual, for vi vil faktisk anbefale dig at se denne video i stedet for, som bedst viser, hvordan det gøres.