Sådan skifter du din navneserver til Cloudflare

Velkommen her på Skywalkr WordPress Hosting. Hvis du gerne vil have dit website til at køre endnu hurtigere, anbefaler vi hos Skywalkr, at du bruger tjenesten Cloudflare til din DNS-opsætning.

DNS står for Domain Name Service, og er den tjeneste, der oversætter et domæne til en IP-adresse (server adresse). Den process tager en lille bitte smule tid, også kaldet DNS lookup time, så derfor er DNS servicen en vigtig brik i at minimere den samlede loadhastighed for dit website.

Hvor er min DNS nu ?

Du kan til enhver tid tjekke din DNS –  for DK domæner kan du slå det op direkte på forsiden hos DK hostmaster.  Mere generelt, for alle verdens domæner,  kan du bruge tjenesten WhatsMyDNS. 

I drop-down menuen lige ved siden af hvor du taster domænenavnet, vælg NS  (det står for Name Server) I dette tilfælde for skywalkr.dk ses det at allerede er hos Cloudflare.

Sådan ændrer du din DNS til Cloudflare (For DK domæner)

Hvis du ikke allerede har en Cloudflare konto kan du oprette en gratis lige her.

Når du har oprette din konto skal du tilføje dit site, vælg  + add site i øverste højre hjørne

Følg processen videre indtil du får navnene på din nye navneservere.

Nu logger du på DK-hostmaster og går til oversigten over dine domæner.

Her vælger du Skift navneserver, og indtaster kun den første navneserver som Cloudflare har givet dig.

I dette eksempel er det burt.ns.cloudflare.com

Bekræfte skiftet, og så er det bare at vente til det er slået igennem.

Det tager typisk en 16-24 timer før det er slået igennem. Du kan med fordel bruge whatmydns.net igen her, for at se hvad status er.

Det smarte ved lige Cloudflare er at dine DNS indstillinger for web, og for mail og hvad du eller har sat op, bliver kopieret med. Så du ikke behøver at skulle indtaste det hele på ny.

Vil du ændre DNS for øvrige domæner som fx. .com .net eller andet, er processen lidt mere specific ift. hvilket domæne og hvilken registrar du skal igennem.  Det må du google eller spørge der hvor du har købt domænet.

Cloudflare er også CDN

Vi anbefaler Cloudflare til DNS men de er især kendt for deres CDN produkt.  Kort fortalt er CDN (Content Delivery Network) en service der hjælper websites med trafik fra flere kontinenter til at blive hurtigere. Rent teknisk bliver dit website kopieret ud til en række servere som ligger tættere på hvor de besøgende er.

En Australier vil eksempelvis hente filerne i Singapore eller Sidney og ikke i fx Danmark,  hvoraf han vil opleve sitet som væsenligt hurtigere.