Hvorfor skal jeg bruge SSL-kryptering på mit site?

Det har længe været sådan, at Google prioriterer hjemmesider med SSL-kryptering fremfor sider uden den. Men fra juli 2018 er det nu blevet endnu vigtigere, at dit site kører med SSL – det vil sige med https:// frem for blot http://

Hvad er SSL-kryptering?

Kort sagt er SSL en teknologi, der sikrer en krypteret og dermed sikker forbindelse mellem din webserver og der, hvor dine besøgende tilgår dit site. På den måde sikrer du, at alle data, der bevæger sig mellem de to enheder, forbliver 100 procent private.

Hvorfor skal jeg skifte til SSL nu?

Som nævnt opnår du allerede dårligere resultater af din SEO, hvis dit site stadig kører uden SSL. Dette er i sig selv en god grund til at skifte til SSL med det samme.

Men en anden og lige så vigtig grund er at  besøgende på sider uden SSL blive mødt af en advarsel i browserens adressefelt.

Fra juli 2018 har  Google Chrome markeret sider, der kører uden SSL, som usikre. Dette kan nemt forvirre besøgende på dit site: Selvom det ‘kun’ drejer sig om manglende SSL, kan dine besøgende på siden nemt forledes til at tro, at dit site er blevet hacket eller har et andet og mere dybtgående sikkerhedsproblem.

Tidligere var advarslen kun på sider, hvor der skal indtastes password eller foretages online betalinger. Men nu omfatter den ALLE sider uden SSL, lige meget hvilke funktioner, du har på dit site.

Hvordan får jeg SSL på mit site, og hvad koster det?

Når du skal have SSL på din hjemmeside, kræver det normalvis, at du tilkøber et certifikat, som herefter skal installeres og implementeres. Prisen kan nemt løbe op i omkring 1.500 kr.

Der er dog ingen grund til hverken at betale ekstra for at få SSL på dit site eller bruge tid og kræfter på at sætte det op på siden. Mange hostingfirmaer (som fx Skywalkr) tilbyder nemlig – som en integreret del af din hosting-aftale – at implementere SSL på dit site helt gratis. Der er derfor ingen grund til at holde dig tilbage: Tal med dit hostingfirma allerede i dag om at få SSL slået til på dit site!