Hvilket webhotel skal jeg vælge ?

Hvilket webhotel eller hosting skal jeg vælge?. Det er spørgsmål vi ser hele tiden blandt kunder, der skal have bygget et nyt site, eller vil væk deres nuværende udbyder. Og ligeledes et spørgsmål der hele tiden bliver stillet i diverse fora og facebook grupper.

Men det er rigtig svært spørgsmål at give et generelt svar på. Der er hundredvis, sikkert også tusindvis af hostingvirksomheder, som differentierer sig på mange forskellige parametre.

Hvis du spørger fx. i Facebook grupper, vil du typisk få lige så mange forskellige svar, som svar i det hele taget. Folk er typisk låst i deres egen overbevisning og erfaring, uden at tage højde for hvad du måtte synes er væsentligt ift. til det valg du skal træffe.

I denne artikel, vil vi belyse nogle af de ting som er vigtige at holde for øje. Så beslutningen kan være nemmere for dig.

Managed eller self service hosting

Har du brug for nogen er aktivt tager hånd om dit websites ve og vel, eller ønsker du selv at stå for det hele.

Lavpris eller high end hosting

Vil du gerne have det så billigt så muligt, eller gør det ikke noget at betalte fx. 200-500 DKK kroner pr. måneden for at bedre produkt.

Serviceniveau

Hvilken grad af service ønsker du.  Vil du gerne kunne ringe og tale med en kompetent person med det samme ?  De mere high end hosting firmaet tilbyder også at flytte dig site gratis over til deres platform og sikrer at det kommer til at køre så godt som muligt.

Hastighed

Er det en væsentligt faktor at det er meget hurtigt hosting og vil du gerne betale for det. Hvis SEO er et fokusområde for dit website, ved du at hastighed betaler sig da Google belønner hurtige site med bedre rankings.

Sikkerhed

Hvor væsentligt er sikkerheden for dig?  Skulle sitet bliver hacket og og hvad er mulighederne for at genskabe dit site fra en backup hvis der skulle ske noget.

Nedetid

Tænk over hvor forretningskritisk dit website er. Kan du sagtens leve med en halv eller hel dags nedetid eller vil det være en absolut katastrofe, og medføre direkte tab af omsætning og omdømme.

Dansk eller ikke dansk WordPress hosting

Er det væsentligt for dig at have en dansk udbyder der taler dansk ?  eller vil du fint kunne bruge internationale hostingfirmaer hvor support mv. er på engelsk. Bruger du hosting fra en amerikansk virksomhed bør du dog lige holde for øje hvor hostingen er fysiske placeret. Det skal bare være nogenlunde tæt på, det behøver ikke være i Danmark. Mange hostingen virksomheder har deres server lokation i London eller Amsterdam hvilket stadig er så tæt på Danmark er betydningen er minimal.

Konklusion

Hvilket webhotel skal jeg vælge ?  Det spørgsmål bør ledsages af uddybende information omkring dit behov og din betalingsvillighed. Så kan du nemmere filtrere i den store mængde af hostingudbydere, og finde det rigtige valg for dig. Er du stadig i tvivl kan du også  spørge din webudvikler eller bureau, som typisk også har en masser erfaringer med konkrete udbydere.

Skywalkr WordPress Hosting