10 gode grunde til at skifte WordPress hosting
Der er mange gode grunde til at skifte hosting til det bedre. I denne artikel har vi samlet de 10 bedste grunde til at gøre det. Det er meget nemmere at flytte hosting, end du tror, og der findes hosting udbydere, som gerne vil gøre det for dig uden ekstra beregning.
1. Sitet loader langsomt
En del af årsagen til at dit site loader langsomt kan skyldes hostingen. Det tekniske setup af lokation, forbindelseshastighed og selve hardwaren på serveren har en stor betydning for load-hastigheden. En forbedret load-hastighed giver udover en bedre brugeroplevelse for dine besøgende også en markant SEO fordel. Du kan nemt og gratis vurdere din load-hastighed via det gratis tool Pingdom.
2. Dit site mangler SSL / Https
Får alle dine besøgende en ‘not secure’ besked, når de besøger dit site, er det fordi forbindelsen mellem dit site på serveren og brugerne foregår ukrypteret. Dette udgør en sikkerhedsmæssig risiko for, at hackere kan opsnappe data og derfor advares brugerne. Tilbyder dit hostingfirma ikke en nem og gratis løsning på dette, så bør det overvejes at finde et alternativ. Mange hosting-firmaer idag, herunder Skywalkr, tilbyder SSL certifikatet inklusiv og implementering af dette bare med et enkelt klik.
3. Nedetid og nedbrud på serveren
Hvis du oplever nedetid, som ikke er planlagt og varslet pga. server vedligeholdelse, så er det også værd at overveje at finde en bedre hosting-løsning. Især lavpris-webhotellerne har udfordinger med at holde en høj oppetid, der ligger så tæt på 100% som muligt. Du bør overveje at overvåge dit site, så du løbende kan se, om der er udfald. Prøv det gratis tool Uptimerobot til dette, du kan overvåge mange sites fra den samme konto.
4. Hardware performance
Mindre hosting-virksomheder med egne servere har svært ved tilbyde hardware setup i den samme kvalitet og hurtighed som de store cloud udbydere, Google, Amazon og Digital Ocean. Her får du den nyeste teknologi, som virkelig kan mærkes på hastigheden. Det er især forbindelsehastigheden disse steder, som er overlegen, og diskene, som er flashdiske (SSD). At disse hostingcentre typisk ligger lidt uden for Danmark fx. i London eller Amsterdam har en meget lille betydning og opvejes mange gange at det bedre hardware.
5. Software performance
Linux servere med Apache, kan på software-siden gøre endnu hurtigere, men mange hosting virksomheder bruger ikke disse teknologier, såsom NginX, PHP-FPM og HTTP/2.
6. PHP versionsstyring
De fleste hosting udbyder giver ikke muligheden for at ændre PHP-version. Dette er en rigtig anvendelig feature til at optimere dit WordPress site. Dels kan det afhjælpe fejl, da både WordPress core, mange temaer og plugins ikke er bagudkompatible med ældre PHP-versioner, og det kan ligeledes afhjælpe fejl. Ændring af PHP-versionen kan i sig selv give en væsenlig hastighedsoptimering.
7. Sikkerhed
Mindre hosting udbydere har sjælendt et stærkt sikkerhedmæssigt setup, som de store cloud udbydere. Eksempelvis har Google mere end 500 sikkerhedsspecialister ansat til Google Cloud Platform. De fysiske sikkerhed er også i en anden kaliber.
8. Brug for at kunne skalere op af og til
Måske har du brug for i perioder at kunne tildele dit site flere server ressourcer. Der er eksempelvis webshops, som har brug for dette til Black Friday og julesalget. Hos mere moderene Cloud hosting-udbydere, kan du med produkter VPS få din egen virtuelle server. Det betyder, at du ikke har din egen fysiske server, men du lejer den computerkraft (CPU) den hukommelse (RAM) du har brug for. Det smarte er, at du i dette setup kan skalere op og kun betale for den periode, du har brug for. Hos traditionelle share hosting-udbyder er dette ikke en mulighed, typisk kun hvis du opgraderer dit abonnement permanent.
9. Bedre kundeservice
Det kan være, at support hos din nuværende hosting-udbyder kunne være bedre. Måske kan man ikke ringe, måske kunne kompenteceniveuet være højere, og måske ville du ønske de mere proaktivt ville hjælpe dig med at få dit site til at køre hurtigere.
10. Det er nemmere at flytte end du tror
Det kan være besværligt at flytte sites til en ny hosting, da man ikke kan være sikker på at alting virker. Men der findes del en række plugins, som gør det nemt at eksportere et WordPress site i en enkelt fil og importere den igen, Derudover tilbyder nogle hostingvirksomheder (herunder Skywalkr) at flytte dit site gratis hvis du skifter hosting.